kami menjual produk kecantikan dan juga kesihatan dengan harga borong dan dijamin original. Harga yang kami tawarkan amat berpatutan. Anda boleh membeli secara runcit,dan borong mengikut harga yang kami tetapkan. Sebarang pertanyaan dan tempahan sila sms/wasap 013-9412360

berita oh belog

27 April 2013

BEDAK ARAB KOKURYU



RM45





Keistimewaan BEDAK ARAB KOKURYU SUPER SUMMER CAKE.

1. Bedak 3 dalam 1
Moisturizer
Foundation
Powder... Sangat jimat bukan!


2. BEDAK ARAB KOKURYU lebih sekata mengikut suhu darah dan kulit si pemakai. Tak kira kulit gelap, cerah, putih dan sebagainya, sesiapa sahaja sesuai menggunakannya.

3. Kemas dan sekata membuatkan wajah anda lebih semulajadi dan menyerlah.

4. Tidak akan menghitamkan atau menggelapkan kulit anda.

5. Mengecutkan jerawat. Bedak Arab KOKURYU ini sifatnya sejuk.

6. Apabila berpeluh, kulit akan nampak lebih lembab dan anda akan nampak lebih cantik.

7. Tahan selama lebih 8 jam.

8. Tidak melekat pada tudung, kain, tisu dan sebagainya kerana ia terus meresap ke kulit.

9. Suci dan halal, boleh dibawa solat.

10. Sesuai untuk semua aktiviti kerana mudah dipakai.

11. Satu bedak compact  KOKURYU ini boleh tahan sampai 3 bulan. Mengikut cara dan kekerapan si pemakai.

12. Terasa kering dan ringan seolah-olah tidak memakai apa-apa bedak atau mekap.

Berat 50g
HARGA - RM45.00



Perbezaan Bedak Arab Original dan Tiruan


PERHATIAN: BERHATI2 DENGAN PRODUK TIRUAN/PALSU!!!


Untuk makluman semua...Pastikan Bedak Arab yang dibeli ORIGINAL. Dah ramai orang yang terkena Bedak Arab TIRUAN made in China ni kerana terpedaya dengan harga yang ditawarkan..sangat murah termasuklah harga pembelian borong. Akibatnya kulit muka jadi rosak dan semakin teruk.. tertipu dengan harga yang murah, akibatnya muka yang merana. Padahal, Bedak Arab yang original mampu mengecutkan jerawat & bukan menambahkan lagi kerosakkan pada kulit wajah
Terdapat beberapa perbezaan antara Bedak Arab Original & tiruan.. Harap anda semua berhati-hati ketika membeli..perhatikan:


PERBEZAAN BEDAK ARAB ORIGINAL DAN TIRUAN.. 
~ WARNA BEKAS produk TIRUAN LEBIH CERAH daripada produk yang yang ASLI.
~ Terdapat code CN-+++ dibahagian bawah belakang kotak Bedak Arab yang palsu..

~ Ketebalan & berat:
**Bedak Arab PALSU LEBIH NIPIS & RINGAN berbanding Bedak Arab Original..

~ PERLU DIINGAT YE..kebanyakkan cust keliru dengan penggunaan stiker bertulisan arab ni..disini saya akan terangkan..
**tidak semestinya Bedak Arab yg tidak mempunyai sticker berlebal tulisan arab itu tiruan. Terdapat juga Bedak Arab yang Original yang dijual tidak mempunyai sticker berpelakat bertulisan arab.. (sebagai mana yang kita tahu..Bedak Arab Kokuryu juga turut dihasilkan/dikilangkan di Filipina menggunakan teknologi Jepun)
**yang sebetulnya.. Bedak Arab TIRUAN juga mempunyai sticker berlabel tulisan Arab tetapi STICKER PRINTED pada kotak..yang ORIGINAL berSTICKER PELEKAT.
~ Terdapat juga perbezaan tulisan emas pada depan dan tepi kotak:
**TIRUAN: TULISAN TAK TIMBUL
**ORIGINAL: TULISAN TIMBUL

~ Pemakaian dan sapuan:
**TIRUAN: perlu pakai banyak baru terserlah
**ORIGINAL: hanya sedikit sapuan dah memadai
~ Bau:
**TIRUAN: bau tak kuat
**ORIGINAL: baru buka kotak bau dah semerbak 

~ Tulisan bahagian belakang:
** TIRUAN: kurang embossed (timbul) & tidak kemas
ORIGINAL: embossed, kemas & teratur

1) Bedaknya ada sticker hologram/cop emas juga dan imported gigi queen juga, macam yang original.
2) Di belakang bekas bedak ada cop emas juga dan ada tulisan " sun joil city". kalau bedak original " sun juan city" (sila rujuk pada pic kat bawah ye..)
3) Di belakang bawah kotak bedak tertulis CN NO:.. LOT NO:... MPG DATE:.... kalau bedak original tertulis LOT NO: .... MPG DATE: .....

4) Warna bedak sama dengan yang original, tapi bau bedak sangat berbeza dengan yang original..(original pun bau die lebih kuat)





Ni antara yang biasa kami dapat daripada supplier dari Mesir...Selalunya sampai je barang, memang kami akan check sebelum diedarkan pada customer. Dan Alhamdulillah, setakat ni sume yang kami dapat adalah yang original. Walaupun ade yang ade label/sticker dan ade yang takde..tapi sememangnya original sahaja yang kami dapat..syukur, Alhamdulillah...

No comments :

Post a Comment