kami menjual produk kecantikan dan juga kesihatan dengan harga borong dan dijamin original. Harga yang kami tawarkan amat berpatutan. Anda boleh membeli secara runcit,dan borong mengikut harga yang kami tetapkan. Sebarang pertanyaan dan tempahan sila sms/wasap 013-9412360

berita oh belog

17 June 2013

Bedak Sejuk TANAKA Tate By DEA




STOK DARIPADA MYANMAR .. BEKAS, ISI, BAU DAN TEKSTUR SAMA .. 



1bekas RM15
BERAT : 40G

nak yang lagi besarr..

110gm
RM25 sahaja yunk..


FAST SELLING PRODUCT..!!! Cepat order sekaranggg!!!

Nak hilangkan JERAWAT? PARUT? DAN NAK DAPATKAN KULIT LEBIH LEMBUT DAN GEBU??? Dapatkan Bedak Sejuk TANAKA (RAHSIA KECANTIKAN NORA DANISH)  





HARGA YANG SANGAT BERBALOI . KESAN YANG SANGAT MANTAP

KELEBIHAN BEDAK SEJUK TANAKA :
* Mengecut dan menghapuskan jerawat.
* Melindungi dari sinar uv matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda-tanda penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
* Melicinkan kulit muka.
* Memberi kesegaran pada kulit.
* Mengurangkan kadar pengeluaran minyak / sebum pada kulit.
* Menanggalkan sel kulit mati.
* Ia membantu sejukkan kulit.
* Membersih & menengang wajah.
* Sesuai untuk kanak-kanak dan bayi 1tahun keatas.
* Sesuai untuk semua lapisan umur.
* Menghilangkan ruam-ruam badan.
* Boleh digunakan dimuka dan badan.
* Menghilangkan gatal-gatal badan.
* Lembutkan kulit dan menghaluskan.
* Cerahkan kulit.
* Hilangkan jeragat.
* Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka.
* Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation.
* Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan. 

Tanaka Powder adalah berasal dari pokok tanaka yg digunakan oleh orang - orang Myanmar sebagai penjagaan wajah dan badan mereka dari jerawat, jeragat dan sinaran matahari. Di Malaysia, TANAKA tidak begitu meluas penggunaan nya namun antara produk yang berasaskan tanaka adalah Bio Essence.
Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Ianya dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka.
Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh.



Bedak ni bau lemon..sejuk je rase bile pakai..kalo cuci muka rase licin je pastu..daki2 pun blh tanggal time kita gosok nk cuci muka..mmg best!! Boleh pakai waktu siang sebagai foundation atau waktu malam sebagai bedak sejuk.

Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya. Sesuai untuk lelaki dan wanita...dewasa dan kanak-kanak.

Produk semulajadi yang terbaik di pasaran 

FAST SELLING PRODUCT..!!! Cepat order sekaranggg!!!



Ada 4 jenis bau 

- PINK ----> ROSE
- HIJAU -----> LEMON
- CREAM -----> ORIGINAL TANAKA

- PUTIH -----> WHITE ROSE



PERBEZAAN TANAKA ORIGINAL DAN TATE BY D.E.A




Perbezaan TANAKA POWDER yang ORI & TATE BY D.E.A 
Yang ORI ada stiker kat atas, itu direct dari Myanmar.

Yang TATE BY D.E.A, itu beli direct dari Nora Danish. Branding guna jenama company D.E.A.

Benda yang sama. Bekas, isi, khasiat, bau, kandungan. 100% sama!


Harga ORI lebih murah sebab bukan RE-PACKAGING.


P/S : TANAKA POWDER yang saya jual ialah ORI PACKAGING FROM MYANMAR. Sebab tu harga lebih murah. 

Ramai yang konfius, kenapa ada 4 colour. Sedangkan NORA DANISH punya bedak ada printed "TATE BY D.E.A" tu just ada warna hijau sahaja. Baiklah.

Kalau you ols nak tau, BEDAK TANAKA ni memang asal dari MYANMAR. So, yang NORA DANISH punya bedak tu pon asal dari Myanmar, ambil di tempat yang sama. Kilang sama, isi sama, bekas sama, kuantiti sama, kandungan sama, warna sama, & semuanyaaaaa adalah SAMA 100%!

Bedak TATE by D.E.A tu plak adalah Bedak Tanaka yg NORA DANISH re-branding and buat labeling atas nama dia. Kesimpulannye Bedak TANAKA ORIGINAL from Myanmar dgn Bedak TATE by D.E.A adalah SAMA...!! Bezanya hanyalah pada label... Now, you ols tak perlu lagiii argue and pelik kan kenapa NORA DANISH ada warna hijau je, and why saya jual xde sticker "TATE BY D.E.A tu"

Kesimpulannya you ols nak pakai bedak tanaka sebab nak cantik macam nora danish kan? Tak kisahlah ada sticker dari Nora Danish ker x dak, coz you ols nak pakai bedak tanaka tu, bukan sticker tu? 

THANAKA ADALAH 100% ORGANIK DAN SEMULA JADI.

CARA GUNA BEDAK SEJUK TANAKA :
- UNTUK JADIKAN SEBAGAI FOUNDATION
cuma sapukan bedak tanaka secara nipis dan rata ke seluruh wajah menggunakan jari atau span muka.
*Tips: Renjiskan sedikit air pada wajah sebelum dicalit bedak agar sapuan licin dan nipis

- UNTUK JADIKAN SEBAGAI BEDAK SEJUK
cuma basahkan jari atau ambil sedikit bedak tanaka, letakkan ke dalam piring. Campurkan dengan sedikit air (jgn terlalu pekat / cair), kemudian sapu ke wajah. Biar kering 30 minit sebelum di scrub / cuci. Boleh juga di pakai sepanjang malam sewaktu tidur sebelum dicuci keesokannya.

BEDAK SEJUK TANAKA SESUAI UNTUK:
** Bedak ini boleh digunakan untuk semua jenis kulit - berjerawat, sensitif, normal atau berminyak.
Sesuai untuk lelaki dan wanita sama ada dewasa atau kanak-kanak.
** Boleh merawat kegatalan dan dijadikan scrub seluruh badan untuk menghilangkan kotoran, daki dan sel-sel mati.




++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
TAUNG GYI - MAUK MAI THANAKHA



RM25

111gram

RAMAI YANG TANYA SAYA YANG MANA LAGI ELOK YANG TATE NORA DANISH ATAU TAUNG GYI - MAUK MAI THANAKHA ADOiiiii SUSAH NYER NAK SEBUT..DUA-DUA LEBIH KURANG JER CUMA YANG NI BES CKIT..SEBAB KALO IKUT SAYA PAKAI MASE APLY YANG TATE NORA DANISH AGAK KASAR SKIT MACAM PROSES HANCUR KAYU TANAKA X ABIS ..KALO YANG NI ASE HALUS JERR..2 jela bezanya n tate yang dea 2 popular sebab nora danish pakai..cuba kalo saya pakai ltak gmbr lam instagram da tentu 2 3 tahun x femes lagikann

korang jangan pandang sebelah mata produk ni amat-amat popular kat jepun tau..

  





Taunggyi - Maukmai

Our product reflects our commitment to excellence, effective results and value for buying. For the sake of the customer's wellbeing, we regularly test our product in pestigious Singapore laboratory named PSB which is a combined laboratory of German & Singapore. Our Thanakha producing factory always abide by the rules laid down by the FDA ( Myanmar ) if you are interested in our product, you can contact us by phone or by mails. You are free to give comments regarding our product and we willingly welcome your comments and adivse. Our product is producted by ISO 9001-2008 certified company and our product is approved by the Food and Drug Administration body of Myanmar.

Natural Thanakha Paste

TAUNGGYI-MAUKMAI THANAKHA is produced by Libra Company Limited and is made from selected quality THANAKHA bark, which is systemically cleaned and processed into the finished product as a paste. The consistent production and quality control standards have been verified by ISO 9001-2008 certificate. The product is tested by the laboratories of the Government of Myanmar and the Productivity and Standards Board(TUV -PSB) of Singapore and Food and Drug Administration authority of Myanmar. Taunggyi-Maukmai Thanakha is produced from natural bark of the Thanakha tree. Its foundation is entirely different from other makeup, lotions and creams allowing the user to enjoy its benefits safely. As Thanakha belongs to the citric family Rutaceae, it makes the skin cool and soft. It can be used as a natural sun block and can relief from prickly heat. Its Botanical name is Limonia acidissima.


Gambar: ခ်စ္လြန္းလုိ႕.......

Constituents Of Thanakha

STEM BARK

The chemical constituents of stem bark are sitosterol , alkaioid ( 4 - methoxv -1 - methyl - 2 - quinolone), lupeol , limonene ,and counmarins .At least coumarins are xanthyletin ,xanthoxyletin , umbelliferone , geranyl umbelliferone isopimpinellin , marmin , marmesin , 7 - methoxy -counmarin (herniarin),superposing ,exoxy superposing ,dithydrosuberenol ,superevene ,crenulatin (6 - forrmyl , 7 - methoxy coumarin )
USED AND APPLICATION

Thanakha plants are medicinal and all parts of this plant are very useful in medicine, indigenous medicine , cosmetics and perfumery . Thanakha is used as a natural make - up . The importance of this plant from the medicinal point of view was advocated by many observers. In Myanmar , the paste from bark is used in making a fragrant paste for cosmetic purpose

NATURAL COUMARINS

They absorb a wide range of ultraviolet light and generate intense fluorescence (usually blue) .
CLASSIFICTION OF NATURAL COUMARINS

Natural coumarins are classified as follows :
SIMPLE COUMARINS

Coumarins substituted with - OH or - OCH at positions C-6 and C -7 .
e.g ., Herniarin
PYRANOCOUMARINS

A Pyran ring is fused at C -6 and C - 7 of the coumarin ring system.
e .g ., Xanthoxyletin

FURANOCOUMARINS

Furanocoumarins are principally found in species of the two plant families
mbelliferae and Rutaceae. Furanocoumarin belong to two types furan ring is fused at C - 6 and C -7 (psoralen - type ) or C - 7 and C - 8 (angelicin - type ) or C - 7 and C - 8 (angelicin - type ) of the coumarin ring system.

PHYSIOLOGICAL ACTIVITIES OF COUMARINS

Coumarins possess several useful physiological properties, it has the antibacterial , antifungal , anticoagulant , respiratory stimulation activities . Some coumarins have anti - arrhythmic action and some are capable of being used against radiation damage.


INGREDIENTS


» Thanakha (Natural Bark)
» Water
» Permitted Preservatives
» Glycerin
» Lemon Flavour
» Citrus
» Whitening Agent

CARA PEMBUATAN

   

CERTIFIATED









Foto







++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

SRICHAND POWDER TANAKA



RM20

JOM KLIK LIHAT SYARIKAT SRICHAND YANG MENGHASILKAN SRICHAND POWDER TANAKA







Syarikat itu telah melancarkan produk kosmetik baru di bawah jenama "Srichand Powder" yang dipanggil "Srichand Powder Tanaka". Produk baru ini telah dibangunkan dan diuji selama lebih dua tahun untuk mempunyai kualiti yang tertinggi. Di samping manfaat kawalan minyak unik Powder Srichand, ia juga mempunyai "Tanaka", ekstrak herba yang kaya dengan antioksida, dan pelbagai bahan-bahan mentah yang berkualiti tinggi. Serbuk ini mempunyai tekstur yang lembut dan lembut untuk kulit sensitif. Kini boleh didapati di The Mall, Tsuruha, Farmasi, dan kedai-kedai kecantikan yang lain di thailand.


60 Tahun Rahsia Lagenda Keindahan WANITA Thailand, Srichand SErbuk Tanaka atau Mask Kawalan Minyak & Perlindungan Matahari

Srichand profesional telah melancarkan produk kosmetik baru di bawah Powder Srichand jenama yang dipanggil Srichand Powder Tanaka. Produk baru ini telah dibangunkan dan diuji selama lebih dua tahun untuk mempunyai kualiti yang tertinggi. Di samping manfaat kawalan minyak unik Powder Srichand, ia juga mempunyai Tanaka, ekstrak herba yang kaya dengan antioksida, dan pelbagai bahan-bahan mentah yang berkualiti tinggi. Serbuk ini mempunyai tekstur yang lembut dan lembut untuk kulit sensitif. Srichand United Dispensary Co, Ltd adalah sebuah syarikat farmaseutikal mantap sejak 1948. Perniagaan utama syarikat adalah pengeluaran, pemasaran, dan pelbagai jenis perdagangan produk yang merupakan produk farmaseutikal dalam bentuk cecair, bahan kimia atau bahan-bahan aktif farmaseutikal, dan produk kosmetik. Syarikat tersebut dianggap sebagai salah satu syarikat terkemuka dalam pembuatan dan mengimport produk farmaseutikal dan kimia untuk organisasi atas, hospital, dan industri lain di Thailand. Produk kosmetik di bawah nama perdagangan Serbuk Srichand juga diiktiraf secara meluas di pasaran selama lebih 60 tahun. Lihat lebih banyak produk dari kedai Ambang Thai.

  • SRICHAND tanaka ialah rawatan kulit TRADISIONAL FACE POWDER UNTUK KAWALAN  MINYAK JERAWAT PENCEGAHAN
  • Kerengsaan kulit diuji oleh Institut Spincontrol Asia
  • Produk Thailand



* Mengecut dan menghapuskan jerawat.
* Melindungi dari sinar uv matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda-tanda penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
* Melicinkan kulit muka.
* Memberi kesegaran pada kulit.
* Mengurangkan kadar pengeluaran minyak / sebum pada kulit.
* Menanggalkan sel kulit mati.
* Ia membantu sejukkan kulit.
* Membersih & menengang wajah.
* Sesuai untuk kanak-kanak dan bayi 1tahun keatas.
* Sesuai untuk semua lapisan umur.
* Menghilangkan ruam-ruam badan.
* Boleh digunakan dimuka dan badan.
* Menghilangkan gatal-gatal badan.
* Lembutkan kulit dan menghaluskan.
* Cerahkan kulit.
* Hilangkan jeragat.
* Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka.
* Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation.
* Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan. 



CARA PENGGUNAAN
  1. SEBAGAI LOOSE POWDER
  2. KALAU KORANG PAKAI FOUNDATION N BEDAK KORANG PERASAN X KULIT KORANG AKAN BERMINYAK...SO KALAU KORANG PAKAI FOUNDATION + BEDAK +PASTU KORANG PAKAI PLAK BEDAK NI KONFEM TAKKAN BERMINYAK
  3. bleh buat mask juga..n korang campur dalam madu / susu / yogurt...kalau uuoolss beli bedak ni akan dapat 1 kertas yang bagi cara -cara untuk campur dengan madu, yogurt atau susu
  1. BLEH BUAT BEDAK



++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Srichand Complexion Powder


 photo 82e461e2b85f_zps87df1643.jpg

Srichand Face & Body Traditional Herbal Powder 


RM20

PRODUK NI Sangat-sangat ISTIMEWA sebab mampu MEMUTIHKAN KULIT..ANDA AKAN LIHAT KULIT ANDA AKAN CERAH DAN LICIN..

Srichand Powder Complexion digunakan untuk minyak kawalan mencegah punca jerawat, merawat dari sinaran uv, gatal-gatal, ruam dan mencantikkan kulit, juga sifat-sifat kulit pemutihan. Tidak ada bahan kimia peluntur atau berbahaya dalam produk



Srichand serbuk mempunyai warna merah jambu terang. Ia telah dijual sebagai penjagaan kulit dermalogical selama lebih daripada 60 tahun. Dapat menggunakan dengan setiap bahagian kulit anda walaupun kulit yang paling sensitif seperti kulit bayi. Serbuk Srichand mempunyai harga yang berpatutan. Disyorkan untuk minyak mengawal, mencegah punca jerawat, merawat haba berduri, gatal-gatal, ruam dan mencantikkan kulit untuk kegunaan harian. Satu lagi ciri unik adalah bau dengan sentuhan bunga Thai 

Bagaimana untuk menggunakan: lembapkan serbuk dengan air dan memohon sebelum tidur. Hasilnya ialah kulit kurang berminyak

Dalam kes kulit kering; memohon gabungan Powder Srichand dengan air suci pada muka dan bilas dalam masa 1-2 jam.

Bahan-bahan: Bedak, Oksida Zink, Magnesium Karbonat, Calamine, asid yg berkenaan dgn boraks 2.9%













ape yang best pasal produk ni???sumer orang nak tahukan...
saya juga sama ngan anda klau bab produk memutih ni sumer saya sapu....
yang bestnyer.....

korang leh wat masker tau..bila cuci da putehhh melepak xdela..memang akan jadi cerah

ia juga leh campur dengan yogurt untuk pmakaian masker...cmne pn kulit korang akan jadi cerah...xcaye cuba try

lpas tuuu korang leh wat cam bedak sejuk juga...n yang pasti orang kulit berjerawat pn leh pakai tau..nt tgk jrwat korang akan kecut...(korang nak tau 1 benda,klau produk cerahkan kulit orang yang kulit berjerawat xbleh pakai..sbb jerawat mkin byk..tapi produk ni bkan stakat jadi cerah je taw,jrawat pn kcut)

jangan lupa pakai dengan susu jugak yer...jangan mnum sayang pleeeaaseee tuk letak kat muka jeee,n kulit tangan pun bleh..

paling best bila waktu malam menjelma...korang leh campur krim malam korang 2 dengan serbuk Srichand Complexion Powder tuk jadi cerah lagiii...alahai asyik cerah je kan..da mmg brg tuk cerah nak wat macam mana..

kalau korang rase cam plik n xreti nak campur mase nak pakai krim malam..alaaa korang pakai krim malam pastu korang pkai la bedak ni cam sapu bedak compact tu...atau bedak baby johson..

produk ni de pantang jugak tau!!!..pantang tengok korang kena beli..n produk ni sume dalam satu same gak ngan srichand tanaka powder tuu..nak campur la tu pn bleh..

sumer yang aku gtaw ni aq praktikal sendiri ikut baca kertas tulisan siam 2...n xde pn side efek..mkin cerah adala..tapi pn pape asenyer korang patut cuba la..produk ni da zaman lame da...n tanaka 2 pun cume bru nak femes kat malaysia..lpas ni korang tengok aq post ni tgu smigu femes kot kalo yang trbukak blog aq..


p/s : blog saya xfemes pn bleh tolong x cmne nak bg orang knal?
        eh cam lari topik plak

sayang-sayang sumer kalo nak beli sms saya yer...fb ni saya xslalu bkak pn sebab bkn pndai sgt nak handle,sbb brniaga ni jd trjbak lak ngn fb

alahhhh penat la jari ku yang besor2 ni nak wat karangan nak kena cari gambar laggiiii adoi...tapi xpela brniagakan n untuk kemudahan pniaga yang jumpe blog saya...jom kita berniaga sama2..



5 comments :