kami menjual produk kecantikan dan juga kesihatan dengan harga borong dan dijamin original. Harga yang kami tawarkan amat berpatutan. Anda boleh membeli secara runcit,dan borong mengikut harga yang kami tetapkan. Sebarang pertanyaan dan tempahan sila sms/wasap 013-9412360

berita oh belog

27 June 2013

SHINETE SKIN CARE

PALING MURAH DALAM PASARAN


SHINETE SKIN CARE

RM110

SET PENCERAH UNTUK JERAGAT, JERAWAT, PARUT, & KULIT CANTIK PINK.

TIADA PENGELUPASAN YER KORANG SEBAB DI BUAT DENGAN BAHAN SEMULAJADI EKSTRAK TUMBUH-TUMBUHAN...

oder : sms ke no. 013-9412360



Shinete Day Cream
Tekstur tengahari yang ringan. Melindungi kulit dari sinaran UV matahari. Tidak melekit. Tidak berminyak. Ia juga mengandungi vitamin E. Untuk meneutralkan radikal bebas. Ekstrak daun, jojoba. Permukaan kulit. Kayan dengan ektrak karrot dengan vitamin C untuk kulit bersinar dan lebih terang.

BAHAN2:
DI Water, AP Wax 80, OMC, Micronized, zinc oxide, DC345, Tianium dioxide Nanosil, Hostapaht KL340D, Propylene glycol, Oligo GGF, extracts of Carrot, Jojoba Leaf Extract, AVC,. Paratexin FPX, Vitamin E, Glydant plus.


Shinete Intensive Moisturizer Cream

Untuk melembapkan dan melicinkan kulit. Melambatkan dan mencegah kedutan. Diperkaya dengan Vitamin E. Dan Asli Ekstrak Daun Jojoba untuk melembapkan kulit. Mempunyai kulit yang sihat dan membunuh bakteria, kulat kelembapan Ekstrak Kunyit ke permukaan kulit. Ia juga membantu mengurangkan kedutan pada kulit. Anti-alahan Extract anti-radang.

integral. : DI Water, AP Wax 80, Aminocoat, GGF, Propylene glycol, DC 344, Propylene glycol, Hostacerin SAF, Macadamia Oil, Evening Primerose Oil, Tumeric Extract, Jojoba Leaf Extract, Lavender Extract, Allantion: Keratolytic,. Vitamin E. 
Shinete Night Cream

Pelembap untuk waktu malam, mengurangkan kedutan, freckles dan tompok gelap pudar. Anti-oksida. Ekstrak lobak dengan ekstrak semulajadi untuk menghalang melanin kulit. Membantu mengurangkan freckles pada kulit. Kojic Acid, Vitamin B3, pitamin dan Ekstrak Bark Mulberry membantu pemutihan secara semulajadi.

BAHAN2:
DI Water, AP Wax 80, Aminocoat, AVC, Propylene glycol, Oligo GGF, DC 345, Glycerine, Hostacphat KL 340D, Macadamia Oil, Glydant Plus, Radish Extract. , Arbutin, Kojic Acid, Vitamin B3, VitaminE, Mulberry Bark Extract, Allantion. 
Shinete Cleansing Foam
Melembapkan kulit. Gabungan vitamin B3, mengurangkan penyebaran melamine di permukaan kulit wajah.Vitamin E untuk kedutan pra-matang. Anti-oksidan dan kulit lebih  lembut apabila disentuh. Dan ekstrak timun (Cucomber Extract), yang memberi kelembapan kepada kulit. Membantu mengetatkan liang. Memastikan kulit cerah dan licin.


BAHAN2 : DI Water, Stearic Acid, Propylene glycol, Hostapon CT Paste, ODN, TEA, KD, Comperian 100 C, Myristic Acid, Aminocoat, Bozequat 400, Cucumber Extract, Vitamin E, Vitamin B 3. 









DI SEBABKAN PERMINTAAN YANG TINGGI...SO ADA LA YANG CIPLAK...ATI-ATI DENGAN PRODUK TIRUAN YER..
YANG TERANG SESANGAT 2 LA TIRUAN..




25 June 2013

D'NARS SKINCARE COSMETIC





promosi : RM50

harga pasaran : RM59.90

D'NARS SKINCARE COSMETIC
mendapat sambutan yang sangat- sangat menggalakan..
kebanyakan yang menjual produk-produk ini adalah daripada pengguna  setia produk ni sendiri.. saya juga turut menggunakan..selepas 2 minggu menggunakan , da boleh nampak perubahan ketara pada wajah...wajah  kulit da xkusam n cerah lepas tu sy trus decide nak jual kosmetik ni juge..sebb memang betul2 berkesan..harga pun sangat-sangat berpatutan.. 

Senarai harga barangan Dnars Skincare:
1) trial set normal/jeragat atau jerawat/bminyak RM59.90 (PROMOSI : RM50)
2) gold foundation RM39.90 (PROMOSI : RM32)
3) toner collagen RM27.90(PROMOSI : RM25)
4) toner treatment RM21.90(PROMOSI : RM19)
5) krim kunyit RM26.90(PROMOSI : RM24)
6) sabun badan RM19.90





 trial set normal/jeragat atau jerawat/bminyak RM59.90 (PROMOSI : RM50)


SET NORMAL/JERAGAT 

INCLUDE:
1 SABUN BERAS
1 SABUN KOLAGEN
1 MAGIC DAY CREAM
1 MAGIC BEAUTY CREAM

SET JERAWAT

INCLUDE:
2 SABUN BERAS
1 MAGIC DAY CREAM
1 MAGIC BEAUTY CREAM
1) Sabun Beras Dnars

* Khasiat :
- mencuci muka sebersih2 nya...(membuang kotoran yang terdapat dalam pori2  muka-habuk,minyak,kulit mati)
- memudarkan dan menghilangkan parut jeragat dan jerawat
- membantu menghilangkan bintik-bintik hitam.
- Membuatkan Kulit Muka Lebih Cerah, Gebu, Licin, Halus, Lembut Dan Tegang
- Melembutkan Kulit Dan Menaikkan Seri Wajah
  
2) Sabun Collagen Dnars

- membersih muka kita dgn lembut...boleh buat muka kita yg lesu,nmpk lebih segar.
- mengurangkan pigmentasi/jeragat
- memudarkan parut/cela
- mengurangkan kedutan dan garis2 halus (dkt area dahi selalunya)
- mencerahkan kulit yg kusam,kasar dan kering
- membuatkan tona kulit muka kita lebih sekata.
- memelihara kelembutan dan kelembapan semulajadi kulit 

**********************************************************************************   
Trial set Kulit Berminyak dan Berjerawat - 2 ketul sabun beras 
*Membersih dengan lembut dan menyegarkan kulit lesu
*Mengecutkan jerawat di wajah/badan seawal 2 minggu penggunaan
*Memudar juga menghilangkan parut & cela
*Mengurangkan pigmentasi/jeragat
*Mengurangkan kedutan dan garis halus serta kesan regangan/strectmark
*Mencerahkan kulit yang kusam/gelap, kasar dan kering
*Menyamaratakan tona kulit
*Memelihara kelembutan dan kelembapan semulajadi kulit

Lagi http://jelitawan-sfbeauty.blogspot.com/2012/05/sabun-glutathione-collagen.html#ixzz2CeYOEnncTrial Set Kulit Berminyak dan Berjerawat - 2 ketul sabun beras.
Trial Set Kulit Normal dan berjeragat - 1 ketul sabun beras,1 ketul sabun collagen.
Kenapa set jerawat xde sabun collagen ye?
Macam ni :
SET NORMAL/JERAGAT
mempunyai sabun Collagen & sabun susu beras.

Utk yg mmpunyai kulit Normal/Jeragat , sabun collagen membantu mengelakkan kedutan pada wajah kerana penggunaan sabun beras (kebiasaan pncuci jnis sabun mmg mngeringkan kulit..so dgn adanya sabun collagen..mmbantu melembabkn kulit)
jadi SABUN SUSU BERAS & SABUN COLLAGEN perlu dlm kulit yg NORMAL/JERAGAT

SET JERAWAT/BERMINYAK pula mempunyai kedua2 sabun susu beras dan tak perlukan sabun collagen kerana keseimbangan minyak pada kulit sudah cukup untuk mngurangkan kedutan, selain itu keadaan minyak pada kulit yg banyak mmg memerlukan pencuci jnis mngeringkan kulit... so..nk buang minyakkan =)  yg berjerawat pula perlu keringkn jerawat supaya cpat pulih... so, sbb tu sabun susu beras sgt2 diperlukan bg mereka yg kulit berjerawat&bmnyak...
***********************************************************************************
   
Membersih dengan lembut dan menyegarkan kulit lesu
*Mengecutkan jerawat di wajah/badan seawal 2 minggu penggunaan
*Memudar juga menghilangkan parut & cela
*Mengurangkan pigmentasi/jeragat
*Mengurangkan kedutan dan garis halus serta kesan regangan/strectmark
*Mencerahkan kulit yang kusam/gelap, kasar dan kering
*Menyamaratakan tona kulit
*Memelihara kelembutan dan kelembapan semulajadi kulit

Lagi http://jelitawan-sfbeauty.blogspot.com/2012/05/sabun-glutathione-collagen.html#ixzz2CeYKCxUg
  3) Day Cream Dnars (set kulit berminyak dan berjerawat0
) 
HARGA PASARAN

5gm : RM26.90
15gm : RM69.90

PROMOSI 

15gm : RM59

- menghilangkan jerawat,jerawat kecik2 ( jerawat pasir)parut bekas jerawat,lebihan minyak di  muka
- menjadikan kulit lebih sihat,licin dan berseri2..

b) Day Cream Dnars (set kulit normal dan berjeragat)
* Harga = rm26.90 

HARGA PASARAN

5gm : RM26.90
15gm : RM69.90

PROMOSI 

15gm : RM59


- terdapat campuran set mutiara asli didalamnya...fungsinya untuk membantu menghilangkan jeragat,parut dan bintik hitam.
- mencerahkan kulit wajah dan membantu menghilangkan kedutan diwajah
- boleh juga digunakan sebagai foundation...fungsinya untuk mengelakkan jeragat dan bintik hitamtumbuh kembali.  

4) Night Cream


HARGA PASARAN

5gm : RM26.90
15gm : RM69.90

PROMOSI 

15gm : RM59
- bagi mereka yg mempunyai masalah kulit berminyak,night cream ialah krim yg sgt efektif untukmembantu  mengurangkan jerawat..menyingkirkan sebum berlebihan pada kulit muka.apabila kulit muka dh kurang berminyak,pori2 x lagi tersumbat..maka xbolehla jerawat nk tumbuh sesuka hati.hhehe
- bagi mereka yg ada msalh kulit normal tp berjeragat,xpe...jgn bmbg.InsyaAllah krim ni akan membantu  selesaikan masalah ni.Kulit akan menjadi lebih sihat dan lembap secara semulajadi




TONER TREATMENT (UNTUK KULIT BERMINYAK DAN BERJERAWAT)

 

 toner treatment RM21.90(PROMOSI : RM19)


Huraian :-

1) Mengecilkan pori-pori dan menganjalkan kulit



2) Mengembalikan PH 5.5 pada kulit muka selepas di cuci



3) Estrak daripada tumbuhan untuk melembap dan menyegarkan kulit

4) Ada formula khas untuk merawat jerawat.

TONER COLLAGEN ( UNTUK KULIT NORMAL DAN BERJERAGAT)



toner collagen RM27.90(PROMOSI : RM25)

Huraian:

Penyegar Muka yang mengandungi Collagen yang membantu menganjalkan wajah, merehatkan dan melembapkan kulit serta bertindak membantu menghilangkan tanda-tanda penuaaan dan garis kedutan pada seluruh wajah.

^^^^ Kesimpulannya dekat sini,bagi mereka yg mempunyai masalah kulit berminyak danberjerawat,anda dicadangkan untuk menggunakan

KRIM KUNYIT/ YELLOW CREAM



krim kunyit RM26.90(PROMOSI : RM24)

YELLOW CREAM (KRIM KU-NENG) 6g
-Untuk kulit normal/jeragat sahaja. (Jika bermasalah jerawat, tunggu sehingga masalah jerawat selesai baru boleh menggunakan krim ku-neng)

Diformulasikan dari pati-pati herba yang terpilih termasuk 3 jenis kunyit. Pengguna akan dapat merasai perubahan pada kulit wajah setelah menggunakannya secara teratur.

- Menghilangkan jeragat/ parut pada wajah.
-Membersihkan kulit wajah, wajah akan jadi lebih cerah, gebu dan segar.
-Yang utama adalah kerana ianya dapat mengembalikan aura/seri wajah secara semulajadi.
-Menghilangkan garis-garis halus @ kedutan pada wajah.


Penggunaan: Dipakai secara berselang seli bersama night cream. Pakai secara nipis sebelum tidur.

 MAGIC GOLD FOUNDATION

DNARS MAGIC GOLD FOUNDATION

gold foundation RM39.90 (PROMOSI : RM32)

Alami perubahan wajah dengan foundation ajaib yang merawat cela wajah dalam masa 5 minit. Bedak asas SPF 40 & minyak biji anggur yang bertindak sebagai anti-oksidan yang melindungi sel kulit selama 12 jam dari sinaran UV yang boleh merosakkan kulit.
-Mencerahkan, menganjalkan & menegangkan kulit wajah.
-Menutup kecelaan pada wajah.
-Mengandungi vitamin E yang bertindak menghilangkan parut pada wajah.
-Sesuai untuk kulit jeragat/kulit kusam/ sensitif/normal.
-Tidak berminyak, tidak cepat berpeluh & ianya kalis air, boleh bertahan selama 12 jam.
-Dikeluarkan dalam 1 warna sahaja tetapi sesuai untuk semua jenis kulit kerana ianya bertindak secara ajaib mengeluarkan warna mengikut jenis darah/ tona kulit.
Sesuai digunakan oleh semua jenis kulit Lelaki dan Wanita..

Tips Penggunaan Dnars skincare..




Cara penggunaan..KULIT NORMAL/ JERAGAT


Siang hari :

1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic day krim/ magic gold foundation.
4. apply foundation/ compact powder



Malam hari :

1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic night krim/ krim ku-neng

Cara penggunaan..KULIT JERAWAT/ BERMINYAK
Siang hari :
1. Cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. Apply toner treatment (dgn kapas)
3. Apply magic day krim

Malam hari :
1. Cuci muka dgn sabun beras
2. Apply toner treatment (dgn kapas) or toner treatment
(selang selikan toner treatment dgn krim malam, tak boleh pakai sekaligus)



















18 June 2013

VERENA VITE SECRETE



RM95

UNTUK 1 BULAN
Untuk menyediakan anda dengan KULIT cantik putih dan merah jambu.
, memberikan anda kulit yang berseri bersinar dan cerah dari dalam. Pink adalah kulit yang sihat.

Untuk mengekalkan dan meningkatkan kolagen dalam lapisan sel-sel kulit. Menyokong kulit untuk mengetatkan.Mengurangkan penampilan kedutan. Ketegangan permukaan. Untuk membuat anda kelihatan lebih muda. Kembali ke lama anda lagi. Dan sel-sel kulit untuk mengurangkan bintik hitam dan jeragat, mencerahkan kulit, memberi anda badan yang cantik. Permukaan licin seperti remaja. Tambah kesegaran kepada kulit anda.

bahan 

L -. Glutathione / . L-glutathione 
mengurangkan melanin pigmen dan antioksidan. Menyebabkan kemusnahan sel-sel kulit yang menjadikan kulit membosankan. Punca tempat-tempat gelap dan kecacatan. Membantu kulit untuk membersihkan. Secara beransur-ansur memutihkan kulit dan mengurangkan kemerosotan sel-sel. Dalam badan 
ekstrak biji anggur /. Ekstrak Biji Anggur.  
adalah antioksidan yang kuat daripada vitamin. 20. kali ganda dan vitamin E. 50. kali ganda. Melindungi kulit anda dari kemerosotan kolagen. Dan elastin dalam kulit. Disebabkan oleh radikal bebas. Membantu mengekalkan pengukuhan kulit.Anti penuaan kasar. Mengurangkan kejadian kecacatan dan nada kulit tidak sekata. Mengurangkan keamatan warna. Ia menjadikan kulit kelihatan berseri. 
ekstrak kulit kayu pain /. Pine Bark Extract. menyebabkan kulit. Mengurangkan reaksi kepada melanin melanin. Apabila terdedah kepada cahaya matahari. Sejak ia adalah kesan antioksidan yang kuat. Mengelakkan freckles dan bintik gelap. Bahan. OPC. kulit pain boleh mengurangkan keamatan tudung. Kulit. Dan membantu mengurangkan kedutan. Di muka
vitamin C /. Vitamin C. 
adalah antioksidan dalam badan. Kekuatan untuk kolagen itu. Meningkatkan fungsi glutathione penapaian berkesan. 
banyak lagi. Membantu dalam penyerapan yang lebih baik daripada besi. Menguatkan dinding sel, sel-sel menjadi lebih kuat.

kolagen dari ikan /. Serbuk Kolagen Marin. 
molekul protein. Telah merangsang pertumbuhan kulit. Mengekalkan air pada kulit. Memainkan peranan dalam membantu kulit untuk kulit kulit berseri muda. Dan membolehkan kulit untuk kedut pengukuhan. Mengisi kedutan. Yang berlaku dengan usia. Kembali ke terang Menjadikan kulit anda lembap dan berseri. Tanpa menyebabkan sebarang kesan sampingan dan bahaya. 

17 June 2013

Bedak Sejuk TANAKA Tate By DEA




STOK DARIPADA MYANMAR .. BEKAS, ISI, BAU DAN TEKSTUR SAMA .. 



1bekas RM15
BERAT : 40G

nak yang lagi besarr..

110gm
RM25 sahaja yunk..


FAST SELLING PRODUCT..!!! Cepat order sekaranggg!!!

Nak hilangkan JERAWAT? PARUT? DAN NAK DAPATKAN KULIT LEBIH LEMBUT DAN GEBU??? Dapatkan Bedak Sejuk TANAKA (RAHSIA KECANTIKAN NORA DANISH)  





HARGA YANG SANGAT BERBALOI . KESAN YANG SANGAT MANTAP

KELEBIHAN BEDAK SEJUK TANAKA :
* Mengecut dan menghapuskan jerawat.
* Melindungi dari sinar uv matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda-tanda penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
* Melicinkan kulit muka.
* Memberi kesegaran pada kulit.
* Mengurangkan kadar pengeluaran minyak / sebum pada kulit.
* Menanggalkan sel kulit mati.
* Ia membantu sejukkan kulit.
* Membersih & menengang wajah.
* Sesuai untuk kanak-kanak dan bayi 1tahun keatas.
* Sesuai untuk semua lapisan umur.
* Menghilangkan ruam-ruam badan.
* Boleh digunakan dimuka dan badan.
* Menghilangkan gatal-gatal badan.
* Lembutkan kulit dan menghaluskan.
* Cerahkan kulit.
* Hilangkan jeragat.
* Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka.
* Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation.
* Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan. 

Tanaka Powder adalah berasal dari pokok tanaka yg digunakan oleh orang - orang Myanmar sebagai penjagaan wajah dan badan mereka dari jerawat, jeragat dan sinaran matahari. Di Malaysia, TANAKA tidak begitu meluas penggunaan nya namun antara produk yang berasaskan tanaka adalah Bio Essence.
Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Ianya dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka.
Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh.



Bedak ni bau lemon..sejuk je rase bile pakai..kalo cuci muka rase licin je pastu..daki2 pun blh tanggal time kita gosok nk cuci muka..mmg best!! Boleh pakai waktu siang sebagai foundation atau waktu malam sebagai bedak sejuk.

Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya. Sesuai untuk lelaki dan wanita...dewasa dan kanak-kanak.

Produk semulajadi yang terbaik di pasaran 

FAST SELLING PRODUCT..!!! Cepat order sekaranggg!!!



Ada 4 jenis bau 

- PINK ----> ROSE
- HIJAU -----> LEMON
- CREAM -----> ORIGINAL TANAKA

- PUTIH -----> WHITE ROSE



PERBEZAAN TANAKA ORIGINAL DAN TATE BY D.E.A




Perbezaan TANAKA POWDER yang ORI & TATE BY D.E.A 
Yang ORI ada stiker kat atas, itu direct dari Myanmar.

Yang TATE BY D.E.A, itu beli direct dari Nora Danish. Branding guna jenama company D.E.A.

Benda yang sama. Bekas, isi, khasiat, bau, kandungan. 100% sama!


Harga ORI lebih murah sebab bukan RE-PACKAGING.


P/S : TANAKA POWDER yang saya jual ialah ORI PACKAGING FROM MYANMAR. Sebab tu harga lebih murah. 

Ramai yang konfius, kenapa ada 4 colour. Sedangkan NORA DANISH punya bedak ada printed "TATE BY D.E.A" tu just ada warna hijau sahaja. Baiklah.

Kalau you ols nak tau, BEDAK TANAKA ni memang asal dari MYANMAR. So, yang NORA DANISH punya bedak tu pon asal dari Myanmar, ambil di tempat yang sama. Kilang sama, isi sama, bekas sama, kuantiti sama, kandungan sama, warna sama, & semuanyaaaaa adalah SAMA 100%!

Bedak TATE by D.E.A tu plak adalah Bedak Tanaka yg NORA DANISH re-branding and buat labeling atas nama dia. Kesimpulannye Bedak TANAKA ORIGINAL from Myanmar dgn Bedak TATE by D.E.A adalah SAMA...!! Bezanya hanyalah pada label... Now, you ols tak perlu lagiii argue and pelik kan kenapa NORA DANISH ada warna hijau je, and why saya jual xde sticker "TATE BY D.E.A tu"

Kesimpulannya you ols nak pakai bedak tanaka sebab nak cantik macam nora danish kan? Tak kisahlah ada sticker dari Nora Danish ker x dak, coz you ols nak pakai bedak tanaka tu, bukan sticker tu? 

THANAKA ADALAH 100% ORGANIK DAN SEMULA JADI.

CARA GUNA BEDAK SEJUK TANAKA :
- UNTUK JADIKAN SEBAGAI FOUNDATION
cuma sapukan bedak tanaka secara nipis dan rata ke seluruh wajah menggunakan jari atau span muka.
*Tips: Renjiskan sedikit air pada wajah sebelum dicalit bedak agar sapuan licin dan nipis

- UNTUK JADIKAN SEBAGAI BEDAK SEJUK
cuma basahkan jari atau ambil sedikit bedak tanaka, letakkan ke dalam piring. Campurkan dengan sedikit air (jgn terlalu pekat / cair), kemudian sapu ke wajah. Biar kering 30 minit sebelum di scrub / cuci. Boleh juga di pakai sepanjang malam sewaktu tidur sebelum dicuci keesokannya.

BEDAK SEJUK TANAKA SESUAI UNTUK:
** Bedak ini boleh digunakan untuk semua jenis kulit - berjerawat, sensitif, normal atau berminyak.
Sesuai untuk lelaki dan wanita sama ada dewasa atau kanak-kanak.
** Boleh merawat kegatalan dan dijadikan scrub seluruh badan untuk menghilangkan kotoran, daki dan sel-sel mati.




++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
TAUNG GYI - MAUK MAI THANAKHA



RM25

111gram

RAMAI YANG TANYA SAYA YANG MANA LAGI ELOK YANG TATE NORA DANISH ATAU TAUNG GYI - MAUK MAI THANAKHA ADOiiiii SUSAH NYER NAK SEBUT..DUA-DUA LEBIH KURANG JER CUMA YANG NI BES CKIT..SEBAB KALO IKUT SAYA PAKAI MASE APLY YANG TATE NORA DANISH AGAK KASAR SKIT MACAM PROSES HANCUR KAYU TANAKA X ABIS ..KALO YANG NI ASE HALUS JERR..2 jela bezanya n tate yang dea 2 popular sebab nora danish pakai..cuba kalo saya pakai ltak gmbr lam instagram da tentu 2 3 tahun x femes lagikann

korang jangan pandang sebelah mata produk ni amat-amat popular kat jepun tau..

  





Taunggyi - Maukmai

Our product reflects our commitment to excellence, effective results and value for buying. For the sake of the customer's wellbeing, we regularly test our product in pestigious Singapore laboratory named PSB which is a combined laboratory of German & Singapore. Our Thanakha producing factory always abide by the rules laid down by the FDA ( Myanmar ) if you are interested in our product, you can contact us by phone or by mails. You are free to give comments regarding our product and we willingly welcome your comments and adivse. Our product is producted by ISO 9001-2008 certified company and our product is approved by the Food and Drug Administration body of Myanmar.

Natural Thanakha Paste

TAUNGGYI-MAUKMAI THANAKHA is produced by Libra Company Limited and is made from selected quality THANAKHA bark, which is systemically cleaned and processed into the finished product as a paste. The consistent production and quality control standards have been verified by ISO 9001-2008 certificate. The product is tested by the laboratories of the Government of Myanmar and the Productivity and Standards Board(TUV -PSB) of Singapore and Food and Drug Administration authority of Myanmar. Taunggyi-Maukmai Thanakha is produced from natural bark of the Thanakha tree. Its foundation is entirely different from other makeup, lotions and creams allowing the user to enjoy its benefits safely. As Thanakha belongs to the citric family Rutaceae, it makes the skin cool and soft. It can be used as a natural sun block and can relief from prickly heat. Its Botanical name is Limonia acidissima.


Gambar: ခ်စ္လြန္းလုိ႕.......

Constituents Of Thanakha

STEM BARK

The chemical constituents of stem bark are sitosterol , alkaioid ( 4 - methoxv -1 - methyl - 2 - quinolone), lupeol , limonene ,and counmarins .At least coumarins are xanthyletin ,xanthoxyletin , umbelliferone , geranyl umbelliferone isopimpinellin , marmin , marmesin , 7 - methoxy -counmarin (herniarin),superposing ,exoxy superposing ,dithydrosuberenol ,superevene ,crenulatin (6 - forrmyl , 7 - methoxy coumarin )
USED AND APPLICATION

Thanakha plants are medicinal and all parts of this plant are very useful in medicine, indigenous medicine , cosmetics and perfumery . Thanakha is used as a natural make - up . The importance of this plant from the medicinal point of view was advocated by many observers. In Myanmar , the paste from bark is used in making a fragrant paste for cosmetic purpose

NATURAL COUMARINS

They absorb a wide range of ultraviolet light and generate intense fluorescence (usually blue) .
CLASSIFICTION OF NATURAL COUMARINS

Natural coumarins are classified as follows :
SIMPLE COUMARINS

Coumarins substituted with - OH or - OCH at positions C-6 and C -7 .
e.g ., Herniarin
PYRANOCOUMARINS

A Pyran ring is fused at C -6 and C - 7 of the coumarin ring system.
e .g ., Xanthoxyletin

FURANOCOUMARINS

Furanocoumarins are principally found in species of the two plant families
mbelliferae and Rutaceae. Furanocoumarin belong to two types furan ring is fused at C - 6 and C -7 (psoralen - type ) or C - 7 and C - 8 (angelicin - type ) or C - 7 and C - 8 (angelicin - type ) of the coumarin ring system.

PHYSIOLOGICAL ACTIVITIES OF COUMARINS

Coumarins possess several useful physiological properties, it has the antibacterial , antifungal , anticoagulant , respiratory stimulation activities . Some coumarins have anti - arrhythmic action and some are capable of being used against radiation damage.


INGREDIENTS


» Thanakha (Natural Bark)
» Water
» Permitted Preservatives
» Glycerin
» Lemon Flavour
» Citrus
» Whitening Agent

CARA PEMBUATAN

   

CERTIFIATED









Foto







++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

SRICHAND POWDER TANAKA



RM20

JOM KLIK LIHAT SYARIKAT SRICHAND YANG MENGHASILKAN SRICHAND POWDER TANAKA







Syarikat itu telah melancarkan produk kosmetik baru di bawah jenama "Srichand Powder" yang dipanggil "Srichand Powder Tanaka". Produk baru ini telah dibangunkan dan diuji selama lebih dua tahun untuk mempunyai kualiti yang tertinggi. Di samping manfaat kawalan minyak unik Powder Srichand, ia juga mempunyai "Tanaka", ekstrak herba yang kaya dengan antioksida, dan pelbagai bahan-bahan mentah yang berkualiti tinggi. Serbuk ini mempunyai tekstur yang lembut dan lembut untuk kulit sensitif. Kini boleh didapati di The Mall, Tsuruha, Farmasi, dan kedai-kedai kecantikan yang lain di thailand.


60 Tahun Rahsia Lagenda Keindahan WANITA Thailand, Srichand SErbuk Tanaka atau Mask Kawalan Minyak & Perlindungan Matahari

Srichand profesional telah melancarkan produk kosmetik baru di bawah Powder Srichand jenama yang dipanggil Srichand Powder Tanaka. Produk baru ini telah dibangunkan dan diuji selama lebih dua tahun untuk mempunyai kualiti yang tertinggi. Di samping manfaat kawalan minyak unik Powder Srichand, ia juga mempunyai Tanaka, ekstrak herba yang kaya dengan antioksida, dan pelbagai bahan-bahan mentah yang berkualiti tinggi. Serbuk ini mempunyai tekstur yang lembut dan lembut untuk kulit sensitif. Srichand United Dispensary Co, Ltd adalah sebuah syarikat farmaseutikal mantap sejak 1948. Perniagaan utama syarikat adalah pengeluaran, pemasaran, dan pelbagai jenis perdagangan produk yang merupakan produk farmaseutikal dalam bentuk cecair, bahan kimia atau bahan-bahan aktif farmaseutikal, dan produk kosmetik. Syarikat tersebut dianggap sebagai salah satu syarikat terkemuka dalam pembuatan dan mengimport produk farmaseutikal dan kimia untuk organisasi atas, hospital, dan industri lain di Thailand. Produk kosmetik di bawah nama perdagangan Serbuk Srichand juga diiktiraf secara meluas di pasaran selama lebih 60 tahun. Lihat lebih banyak produk dari kedai Ambang Thai.

  • SRICHAND tanaka ialah rawatan kulit TRADISIONAL FACE POWDER UNTUK KAWALAN  MINYAK JERAWAT PENCEGAHAN
  • Kerengsaan kulit diuji oleh Institut Spincontrol Asia
  • Produk Thailand



* Mengecut dan menghapuskan jerawat.
* Melindungi dari sinar uv matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda-tanda penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
* Melicinkan kulit muka.
* Memberi kesegaran pada kulit.
* Mengurangkan kadar pengeluaran minyak / sebum pada kulit.
* Menanggalkan sel kulit mati.
* Ia membantu sejukkan kulit.
* Membersih & menengang wajah.
* Sesuai untuk kanak-kanak dan bayi 1tahun keatas.
* Sesuai untuk semua lapisan umur.
* Menghilangkan ruam-ruam badan.
* Boleh digunakan dimuka dan badan.
* Menghilangkan gatal-gatal badan.
* Lembutkan kulit dan menghaluskan.
* Cerahkan kulit.
* Hilangkan jeragat.
* Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka.
* Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation.
* Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan. 



CARA PENGGUNAAN
  1. SEBAGAI LOOSE POWDER
  2. KALAU KORANG PAKAI FOUNDATION N BEDAK KORANG PERASAN X KULIT KORANG AKAN BERMINYAK...SO KALAU KORANG PAKAI FOUNDATION + BEDAK +PASTU KORANG PAKAI PLAK BEDAK NI KONFEM TAKKAN BERMINYAK
  3. bleh buat mask juga..n korang campur dalam madu / susu / yogurt...kalau uuoolss beli bedak ni akan dapat 1 kertas yang bagi cara -cara untuk campur dengan madu, yogurt atau susu
  1. BLEH BUAT BEDAK



++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Srichand Complexion Powder


 photo 82e461e2b85f_zps87df1643.jpg

Srichand Face & Body Traditional Herbal Powder 


RM20

PRODUK NI Sangat-sangat ISTIMEWA sebab mampu MEMUTIHKAN KULIT..ANDA AKAN LIHAT KULIT ANDA AKAN CERAH DAN LICIN..

Srichand Powder Complexion digunakan untuk minyak kawalan mencegah punca jerawat, merawat dari sinaran uv, gatal-gatal, ruam dan mencantikkan kulit, juga sifat-sifat kulit pemutihan. Tidak ada bahan kimia peluntur atau berbahaya dalam produk



Srichand serbuk mempunyai warna merah jambu terang. Ia telah dijual sebagai penjagaan kulit dermalogical selama lebih daripada 60 tahun. Dapat menggunakan dengan setiap bahagian kulit anda walaupun kulit yang paling sensitif seperti kulit bayi. Serbuk Srichand mempunyai harga yang berpatutan. Disyorkan untuk minyak mengawal, mencegah punca jerawat, merawat haba berduri, gatal-gatal, ruam dan mencantikkan kulit untuk kegunaan harian. Satu lagi ciri unik adalah bau dengan sentuhan bunga Thai 

Bagaimana untuk menggunakan: lembapkan serbuk dengan air dan memohon sebelum tidur. Hasilnya ialah kulit kurang berminyak

Dalam kes kulit kering; memohon gabungan Powder Srichand dengan air suci pada muka dan bilas dalam masa 1-2 jam.

Bahan-bahan: Bedak, Oksida Zink, Magnesium Karbonat, Calamine, asid yg berkenaan dgn boraks 2.9%













ape yang best pasal produk ni???sumer orang nak tahukan...
saya juga sama ngan anda klau bab produk memutih ni sumer saya sapu....
yang bestnyer.....

korang leh wat masker tau..bila cuci da putehhh melepak xdela..memang akan jadi cerah

ia juga leh campur dengan yogurt untuk pmakaian masker...cmne pn kulit korang akan jadi cerah...xcaye cuba try

lpas tuuu korang leh wat cam bedak sejuk juga...n yang pasti orang kulit berjerawat pn leh pakai tau..nt tgk jrwat korang akan kecut...(korang nak tau 1 benda,klau produk cerahkan kulit orang yang kulit berjerawat xbleh pakai..sbb jerawat mkin byk..tapi produk ni bkan stakat jadi cerah je taw,jrawat pn kcut)

jangan lupa pakai dengan susu jugak yer...jangan mnum sayang pleeeaaseee tuk letak kat muka jeee,n kulit tangan pun bleh..

paling best bila waktu malam menjelma...korang leh campur krim malam korang 2 dengan serbuk Srichand Complexion Powder tuk jadi cerah lagiii...alahai asyik cerah je kan..da mmg brg tuk cerah nak wat macam mana..

kalau korang rase cam plik n xreti nak campur mase nak pakai krim malam..alaaa korang pakai krim malam pastu korang pkai la bedak ni cam sapu bedak compact tu...atau bedak baby johson..

produk ni de pantang jugak tau!!!..pantang tengok korang kena beli..n produk ni sume dalam satu same gak ngan srichand tanaka powder tuu..nak campur la tu pn bleh..

sumer yang aku gtaw ni aq praktikal sendiri ikut baca kertas tulisan siam 2...n xde pn side efek..mkin cerah adala..tapi pn pape asenyer korang patut cuba la..produk ni da zaman lame da...n tanaka 2 pun cume bru nak femes kat malaysia..lpas ni korang tengok aq post ni tgu smigu femes kot kalo yang trbukak blog aq..


p/s : blog saya xfemes pn bleh tolong x cmne nak bg orang knal?
        eh cam lari topik plak

sayang-sayang sumer kalo nak beli sms saya yer...fb ni saya xslalu bkak pn sebab bkn pndai sgt nak handle,sbb brniaga ni jd trjbak lak ngn fb

alahhhh penat la jari ku yang besor2 ni nak wat karangan nak kena cari gambar laggiiii adoi...tapi xpela brniagakan n untuk kemudahan pniaga yang jumpe blog saya...jom kita berniaga sama2..