kami menjual produk kecantikan dan juga kesihatan dengan harga borong dan dijamin original. Harga yang kami tawarkan amat berpatutan. Anda boleh membeli secara runcit,dan borong mengikut harga yang kami tetapkan. Sebarang pertanyaan dan tempahan sila sms/wasap 013-9412360

berita oh belog

26 August 2013

MISTINE PERFUME

HARGA : RM50

MISTINE PERFUME (WANITA)

MISTINE APPEAL PERFUME


MISTINE ALICIA PERFUME


MISTINE VIOLA PERFUME

MISTINE VALENCIA PERFUME


MISTINE MARPOSA PERFUME


MISTINE AMOUR DE PARISMISTINE DES FLEURS PERFUME SPRAY
MISTINE WHITE MUSK PERFUME SPRAYMISTINE CRYSTAL ROMANCE PERFUME SPRAYMISTINE BOUQUET PERFUME SPRAYMISTINE LA LUNA PERFUME SPRAY


MISTINE PERFUME (LELAKI)

MISTINE ENERGY PERFUMEMISTINE CENTRIC PERFUME

Produk MISTINE PARFUM kesemuanya dibuat oleh syarikat DROM,mereka adalah salah satu pengeluar minyak wangi terbesar di dunia.Tidak ada ujian haiwan untuk mana-mana produk mereka dan mereka adalah perintis dalam bidang 'pureganics' yang bermakna mereka menghasilkan tanaman untuk wangian mereka tanpa menggunakan apa-apa racun perosak, racun atau baja, dan dengan itu memastikan bahan paling tulen dan paling semula jadi.
DROM menghasilkan wangian  terkemuka dunia seperti Gucci dan Escada serta ditauliahkan untuk mencipta wangian unik untuk banyak selebriti hari ini.

MISTINE amat berbangga dikaitkan dengan DROM - sebuah syarikat yang membuat wangian terkenal di dunia.
Hari ini anda mempunyai peluang untuk memilih wangian unik anda sendiri dari rangkaian kami yang berbeza.Kami mempunyai wangian untuk Lelaki dan wanita.

Wangian terdiri dari Floral, Citrus Oriental, Woody, Malaisie dan Fougere.
Semua wangian kami mempunyai jumlah kandungan minyak wangi yang lebih tinggi daripada jenama produk terkenal di pasaran,ini bermakna produk mistine tahan lebih lama pada kulit berbanding wangian popular lain.  

Sebagai perbandingan:


EDT atau Eau de toilette, yang adalah wangian yang paling biasa dan termurah.Perfume ini hanya mengandungi secara purata hanya 3-8% pati minyak wangi.FM tidak menjual kualiti wangian seperti ini.

EDP ​​atau Eau De Parfum mengandungi kira-kira 10-15% pati minyak wangi dalam kebanyakan jenama designer yang paling popular.FM mempunyai sekurang-kurangnya 16% pati minyak wangi dalam julat EDP.

Parfum, adalah produk minyak wangi yang paling mahal dan mempunyai 10-20% kandungan pati minyak wangi.Tetapi kandungan ini berbeza secara meluas dari kalangan pengeluar yang lain.FM mempunyai kandungan pati minyak wangi yang seragam iaitu 20% dalam semua Perfumes mereka, sekali gus menjamin kualiti tertinggi pada setiap masa.

mistine membeli wangian secara langsung dari DROM, kita tidak mengiklankan atau membelanjakan jumlah wang yang berlebihan untuk model,selebriti dan juga pada bungkusan.Ia membolehkan kami menawarkan produk mistine pada harga yang sangat murah.


Asal-usul perkataan minyak wangi "per fumum" perkataan berasal dari bahasa Latin yang bermaksud  penyulingan wap.Sejarah minyak wangi sudah ada dari zaman batu lagi,iaitu apabila manusia membakar kayu dan herba aromatik untuk memuji tuhan-tuhan mereka "melalui asap.".

Orang-orang Mesir adalah tamadun yang pertama  menguasai seni membuat minyak wangi. Bukti amalan mereka ini telah disahkan apabila makam Firaun Tutankhamen telah dibuka oleh ahli arkeologi dan mereka telah menjumpai lebih dari 3000 botol minyak wangi.
Antara wangian yang wujud pada hari ini, yang tertua adalah "Eau de Cologne 4711." Ia dicipta pada 1796 dan ia adalah minyak wangi uniseks pertama di dunia. Ia telah digunakan oleh Napoleon I dan kekasihnya Josephine.
Tahukah anda bahawa wanita dari Sepanyol adalah penduduk Eropah yang paling banyak menggunakan minyak wangi,dan diikuti oleh orang Itali dan Perancis.

Sukar untuk percaya, tetapi terdapat negara-negara di Asia di mana orang ramai tidak menggunakan minyak wangi langsung. Berbeza, bukan?
Imperial Majesty

Minyak wangi paling mahal di dunia ialah Imperial Majesty,wangian edisi terhad untuk wanita yang dihasilkan oleh pereka British Clive Christian. Dijual hanya sebagai No. 1, dengan harga yang luar biasa iaitu sebanyak $ 249,034.40 USD dan ia hanya dijual di kedai eksklusif di New York. Tetapi jangan risau, jika anda benar-benar mahu mendapatkan minyak wangi ini, terdapat juga versi ekonomi. Pereka ada menyediakan botol kecil 1 auns yang berharga $ 2,043.36 MYR.
Imperial Majesty asalnya diwujudkan pada tahun 1872, atas permintaan Ratu Victoria England, dan telah dianggap permata berharga. Oleh kerana itu, wanita akan memakai bekasnya di sekeliling leher mereka untuk ditunjukkan kepada orang ramai. Ia mengambil masa satu tahun untuk dihasilkan dan kira-kira 200 bahan termasuk cendana India, Arab melati, Tahitian vanila, dan pelbagai bunga ros dari negara-negara seperti Perancis, Bulgaria dan Mesir.

Botolnya juga berharga paling mahal di dunia. Ianya diperbuat daripada kristal Baccarat, dan dianggap karya seni edisi terhad dan eksklusif. Ia boleh menampung sebanyak 500 ml. minyak wangi berharga, termasuk berlian putih disekitar kolarnya, dan penutupnya adalah replika mahkota Ratu Victoria.

Minyak wangi mempunyai tiga komponen asas: air,alkohol dan minyak. Minyak adalah unsur-unsur yang memberikan bau.Air dan alkohol pula akan mengewap dan perlahan-lahan melepaskan aroma dari minyak . Sekarang untuk sebahagian anatomi, terdapat bahagian pada badan anda yang menghasilkan haba badan yang tinggi dan bahagian ini yang akan membantu dalam proses sejatan air dan alkohol.


Oleh itu anda perlu memakai minyak wangi di bahagian badan yang menghasilkan haba yang tinggi.Kawasan-kawasan ini adalah di belakang telinga,belakang dan sisi leher,bahagian dalam pergelangan tangan dan bahagian dalam siku anda.

Cara lain adalah sapukan losen ke atas kawasan-kawasan ini sebelum anda menggunakan minyak wangi. Losyen harus unscented atau mempunyai aroma yang sama dengan minyak wangi anda. Tunggu beberapa minit untuk losyen kering dan kemudian gunakan minyak wangi yang sesuai. Teknik ini akan membantu badan anda menyerap minyak dari minyak wangi dan membuat aroma tahan berjam-jam.

Masa terbaik untuk memakai minyak wangi adalah selepas mandi. Ini adalah kerana kulit anda akan menyerap lebih banyak minyak apabila ia basah. Anda juga boleh meletakan beberapa titis minyak wangi pada rambut anda apabila ia basah. Rambut anda akan menyerap bauan dan ianya tidak akan merosakan rambut anda.

Jika anda ingin minyak wangi anda bertahan lebih lama lagi, letakan minyak wangi ke pakaian anda.Teknik 
ini lebih sesuai untuk kain semula jadi seperti kapas dan sutera.Gunakan satu minyak wangi untuk setiap pakaian,jangan campur dengan minyak wangi lain dan gunakan dalam dos yang munasabah.
Akhir sekali, menukar minyak wangi anda mengikut musim. Pilihlah aroma yang sesuai mengikut personaliti anda.1 comment :